2000
  Det nye årtusenet ble starta på hjemmebane i Lørenskog kultursenter med nyttårskonsert 1.januar. Vi var nominert til prisen for århundrets lørenskoginger, men priser er visst ikke helt tingen for oss... (jfr. 3 spellemannprisnominasjoner). Uten dramatikk avslutter bjellene sin nære og eksklusive booking-tilknytning med Sirkus Konsert AS og er nå "frie" på markedet. Vi leverer vårt bidrag i konsertserien "Akustisk vinter" med en intim og hyggelig konsert på Soria Moria på Torshov i Oslo.

Som ifjor blir det mange samarbeidskonserter med kor og korps - takk til alle sammen! I mai blir vi møtt på flyplassen i Bodø med svære banner på rullebanen - VELKOMMEN BJELLER - og med velkomst av flykapteinen over callinga... stort for jordnære artister som oss! Konserten og festen blir ikke noe dårligere med stinn brakke og tidenes trombonerekke. Årets korpsopplevelse blir på Korgen hvor vi har 2 konserter i Korgen samfunnshus med skolemusikkkorpset, hornmusikken og musikkskolen. Under overskriften "Bjellesang og messingklang", bor vi på Korgfjellet og opplever at det lokale hotellet forvandles fra idyllisk hvilehjem til rå partybule på rekordtid... alt dette til enkelte bjellers fryd! Vi drar sporenstreks fra Korgfjellet til Stabekk i Bærum for nok en korpskonsert... til enkelte bjellers forskrekkelse! I Lillestrøm kulturhus synger vi sammen med Strie strenger og koret Skjetten Dur & Moll som er under kyndig ledelse av vår egen Robert Skrolsvik.

Vi spiller på messer i Nes i Ådal, i Skien og i Lyngdal. Vi hilser sommeren velkommen på Jessheimdagene, bidrar på "Musikk-aid" i Fethallen, sitter værfast på Røst og kommer derfor nesten for sent til konsert og 6000 entusiaster i Sommarland i Bø. Vi gjør vår egen versjon av "Apache" (fra Holiholihoo) på Shadowsfestivalen og vi synger på Halleluja i NRK1, noe Aftenposten karakteriserer som ukas høydepunkt - foran Oscarutdelingen!

Tradisjonen tro spiller vi på flotte Wrightegaarden i Langesund. Etter å ha debutert med tigerflekker ifjor, stiller Per Henrik med trendy? blå frisyre og får med seg Øystein i kyllinggul manke. Et sjeldent syn møter Bamble-folket utpå morrakvisten når de ser et samlet Bjelleklang på vei mot hotellet...

Vi avslutter året med vår egen julekonsert på Triaden, denne gangen sammen med sambygding og "lommetyv" Geir Gjelten. Her feirer vi samtidig 10-årsjubileet for vår første plateutgivelse; singelen "Feit". Før jul får vi også med oss 4 deilige dager på Kiel-båten Kronprins Harald hvor sang, juleinnkjøp og kvote er nøkkelord. Dette er den 5. gangen vi underholder på båten dette året... er det noen båter vi ennå ikke har kjørt? 31. desember avsluttes året med deltakelse på stor konsert på Bislet stadion, og dens "begravelse".

Ingen egen plate i å, men vi er med Marianne Antonsen på hennes juleplate "Soulful Christmas Songs".

I 2000 ble det 45 konserter.

 

Klikk for forstørrelse

 

Klikk for forstørrelse