1995
  Arvid signaliserer et ønske om nedtrapping. Bjelleklang vurderer å hyre en etterfølger, men ender opp med å fortsette med fem medlemmer. Det betyr mer å synge for den enkelte, og etter hvert mer bruk av gitar. Arvid stiller likevel sin vevre tenor til disposisjon for syngejobber i hele 1995.

Etter NM i antall lydpålegg på Ypper'u... , vil vi nå gjøre noe annet på plate. Finn lanserer tanken om en røtter-plate med musikk av Golden Gate Quartet og Mills Brothers fra 30- og 40-tallet, spilt inn på gamlemåten. Plateselskapet er ikke akkurat vilt begeistret, men vi får da lov. Godt forberedt stiller vi i studio i mars og får inn det hele på tape i løpet av 14 dager. Kenneth Moen er igjen tekniker. For første gang har vi med komp, The Backbones (Rune Klakegg, Olaf "Knerten" Kamfjord og Rune Rosslund), som fungerer ypperlig. For øvrig spiller Robert gitar på alle spor. Jarle Førde er gjestesolist på trompet, og Lørenskog Mannskor gjestesynger kraftfullt på De beina, de beina. Flere store stunder i studio. Alt stemmekomp gjøres rundt en mik, og enkelte låter er gjort helt på direkten. Hør bare på Jonas i hvalfiskens buk.

Plateslipp om høsten, og vi har gått til anskaffelse av et sett med smokinger, som virker nokså stilriktige på sleppefesten på Kristiania. Så drar vi på en noenlunde sammenhengende turné for første gang. Rune Klakegg står for pianokompet og altklarinettsoloene, og Arvid er innhopper i 2. sett. Vi samarbeider med lokale kor på de fleste konsertene, noe som gir mye lokalkunnskap, gode nachspiel og ikke minst god stemning i salen.

På tampen av året trer Petter Norby inn som ny lydmann.

35 spillejobber dette året.

 

Klikk for forstørrelse