Noen harde fakta om Bjelleklang 

Bjelleklang er Norges ledende vokalgruppe. Bjelleklang opererer i grenselandet mellom kor og band: Mange av sangene framføres uten bruk av instrumenter - såkalt a cappella. Ved siden av kroppslydene brukes en kompgitar eller to, steikepanne og nattpotte (!) og et utall av rytmeinstrumenter.

Gruppa har eksistert siden 1986 og gitt ut 9 album, som i gjennomsnitt har solgt ca. 40.000 eksemplarer. Dette gjør gruppa til en av 90-tallets mestselgende norske artister.

Fra starten av konsentrerte Bjelleklang seg om å gjøre humoristiske norskspråklige versjoner av kjente og ukjente slagere. I 1995 ga Bjelleklang ut en litt "smalere" plate, Bjelleklang synger svart, med tolkninger av 30- og 40-tallets vokale hiter fra Golden Gate Quartet og Mills Brothers. Selv om disse tekstene også har en god porsjon med humor, viser Bjelleklang et litt annet ansikt på dette albumet.

Sommeren 1996 hadde Bjelleklang sin hittil største hit, Gud! Hvor du er deilig.., Denne singlen solgte 43.000 eksemplarer, som fortsatt er norsk rekord i singlesalg på CD. Menn, menn, menn som utgis i 2009, er Bjelleklangs siste ordinære utgivelse.

Foruten Gud!.. tar Bjelleklang uten videre på seg ansvaret for radiohiter som Feit, Hyttetur, Rød Rød Vin, Mercedes Benz, Gummihatt Swing, Josva & Jeriko, Sukat i Ævva og Himmelvogna (med Trond Granlund). Mange av disse låtene er å finne på samleplaten Kjære landsmenn.

Bjelleklang er tre ganger nominert til Spellemannsprisen.

Bjelleklang har de siste årene holdt 30-50 konserter i året. Oppdragene varierer fra reine konserter, for eksempel i kulturhus og opptredener på utesteder, til eventjobber i forbindelse med firma-markeringer og reklamesnutter på radio og TV.

Bjelleklang har i flere år samarbeidet med lokale kor og korps under sine konserter, og flere av de mest kjente låtene er arrangert for ulike besetninger.

Bjelleklang er:

  • Per Henrik Gusrud
  • Stian Joneid
  • Robert Skrolsvik
  • Carl Einar Traaen
  • Frank Øren

Bjelleklangs plateutgivelser:

Tittel Utgivelsesår
Dæng Dæng 1991
Holiholihooo... 1992
Ypper'u Donk 1994
Bjelleklang synger svart 1995
Kort ved øra 1996
Kjære landsmenn   (samleplate) 1997
Spis meg rå 1998
Jul med Bjelleklang 1999
Sokker i sandaler 2006
Menn, menn, menn 2009

  Last ned Word-fil av denne siden
Last ned txt-fil av denne siden  

Last ned stort bilde

Last ned høyoppløst bilde (1,4MB)

Last ned stort bilde

Last ned høyoppløst bilde (2,4MB)

Fra venstre.:
Stian Joneid, Per Henrik Gusrud,
Robert Skrolsvik, Frank Øren og
Carl Einar Traaen

Fotograf: Stian S. Brøndmo

 

Last ned stort bilde

Last ned høyoppløst bilde (1,7MB)

Last ned stort bilde

Last ned høyoppløst bilde (2,7MB)

Fra venstre: Carl Einar Traaen, Frank Øren,
Robert Skrolsvik, Per Henrik Gusrud og
Stian Joneid

Fotograf: Stian S Brøndmo

Bildene kan fritt benyttes i journalistisk arbeid i artist- og plateomtaler. Fotografens navn kreditteres med foto-byline. Bildene kan ikke benyttes i kommersiell utnyttelse. Hvis du er usikker, kontakt Bjelleklangs redaktør