Carl Einar Traaen

Carl Einars første instrument var et casio-tastatur som dekket to oktaver. Når hjemmeleksen fra Fru Overrein overskred tastaturbredden, ba han pent pappa prest om nøklene til Siggerud Kapell, der orgelet fikk blåst pipene rene. Etter å ha slitt ut fire pianolærerinner på like mange år, fortsatte han sin musikkarrière som bass i URR-koret.

Siden har han sunget i Det Norske Solistkor, Oslo Kammerkor, Oslo Domkor, Bergen Domkantori og SKRUK. I tillegg til innhopp av kortere varighet i andre kor, har denne sangfantasten hatt små vokaljazzgrupper på si’.

Musikk mellomfag ble tatt ved Universitetet i Oslo i en Cand. Mag.-grad med idéhistorie, økonomi og livssyn og etikk. Dette var etter Luftforsvarets Befalsskole og første del av Norges Handelshøyskoles siv. øk.-studium. Utdannelsen avsluttet han med å bli journalist på Norsk Journalisthøgskole.

Så begynte han som informasjonsmann i bank og forsikring i tillegg til oppdrag i NRK-radio og sangoppdrag. Han har vært informasjonssjef for kaffebransjen og for en "grønn" bedrift på Ås.

Etter å ha sagt opp sin faste jobb har han siste par år nytt livet som freelancer, blant annet i radio, Dagsnytt 18, fått tid til flere sangoppdrag, dubbet tegnefilmer og -serier.

Instrumenter: To oktavers casio-orgel, munnharpe i utrengsmål, nå også stekepanne.

Vekt: 90
Høyde:193 om morgenen
Skonummer: 45
Bosted:Siggerud Beach
3 favorittbjellelåter:Sjokolade, Fred i sjela og Bildilla
Mest uforglemmelige Bjelleopplevelse:Det doble HVPU-showet 29.august 2008 i Lillestrøm kultursenter
Mest forglemmelige Bjelleopplevelse: Ikke opplevd
Favorittartister:Mahalia Jackson, The Real Group, Manfred Mann, Pink Floyd, Sviatoslav Richter og Carlos Kleiber
Favorittmat og -drikke: Fersk torsk og hvitvin fra Alsace. Upasteurisert ost m/eldre rød- eller portvin. Desserter og kaker med få unntak. Strictly highgrown Kenya kaffe, norskbrent.