Bjellenes bakmenn

Håkon Iversen - musikkprodusent

Håkon er 6. Bjelle i studiosammenheng, og har produsert samtlige plater for Bjelleklang.

Håkon er utdannet på Musikkhøgskolen, og har jobbet som sanger og korist i utallige sammenhenger. Gjett for eksempel hvem som synger Timmi Gresshoppes høyeste toner hver julaften? Iversen, det. Hvem korer på Sesam Stasjon? Iversen. De siste årene har det blitt mer og mer produsentjobbing, bl.a. for Bjørn Eidsvåg, Paus og Fjeld, Bettan, Stavanger Gospelkor, Anders Wyller og Anja Garbarek. Har bygget opp eget studio, Lydvingen, i Oslo, der Spis meg Rå er blitt til. Han innreder nå eget studio på svenska gläsbygden.

Han er Norgesmester i "på-stedet-arrangering", noe som har vært til stor hjelp når Bjellenes egne kilder tørker ut. Når Iversen rugger på stolen, vet vi at vi er på rett vei. Og han driver på til han er ferdig.

Gode studioreplikker:
"Fint det, gutter - .. vi tar det en gang til"
"Gutter, Nesoddbåten går om 10 minutter - siste innsats"

Petter Nordby - lydmann og rådgiver

Petter kom inn i Bjellenes liv på korpsseminar i Oppland. Og forsvant. Noe senere dukket han opp som King Crimson- og Stravinskydigger på seine fester i Rælingen. Og forsvant.

Men så en dag i 1996, etter i en halv mannsalder å ha samlet på synther og lydutstyr ingen andre ville ha, dukket han opp som daglig leder i Rubicon lydsystemer og tilbød seg å bli vår mann. Og det ble han.

Petter er det unntaket som bekrefter regelen om en rufsete bransje. Han holder faktisk alt han lover. Og lyden er topp. Ved siden av alt det han er betalt for å gjøre, er Petter også en god menneskebehandler og rådgiver. Et sted går likevel grensen, så han liker ikke ordførere fra Engerdal og Kort ved Øra.

Yndlingsreplikk:
"Jaaaaaaaaaaa, jaaaaaaaaaaa", sagt gjennom lydanlegget ca. 100 ganger.